❮PDF / Epub❯ ★ MONARKI ✓ Author Lokman Hakim – Motyourdrive.co.uk

MONARKI pdf MONARKI , ebook MONARKI , epub MONARKI , doc MONARKI , e-pub MONARKI , MONARKI 4d9522d762f Best Ebook, MONARKI By Lokman Hakim This Is Very Good And Becomes The Main Topic To Read, The Readers Are Very Takjup And Always Take Inspiration From The Contents Of The Book MONARKI , Essay By Lokman Hakim Is Now On Our Website And You Can Download It By Register What Are You Waiting For Please Read And Make A Refission For You


10 thoughts on “MONARKI

  1. says:

    Secara peribadi saya lebih menggemari naskhah ini berbanding novella Serigala baru saya tahu ketebalan Serigala dipotong supaya boleh dijual murah.Saya masih lagi tercari cari genre yang memuaskan hati untuk permulaan Reading Challenge 2018 Setakat ini 5 buah buku yang sudah dibaca Tiada satu pun yang benar benar menyelesaikan semacam rasa resah di hati.Semasa berbual bual dengan Lokman di pertemuansabtu, kami ada berbincang seputar buku dan penulis Lokman mengatakan yang beliau mahu membaca buku buku yang rumit.Ya, mungkin itu kunci kepada keresahan yang tidak saya fahami sekarang Saya mahu membaca buku buku yang rumit.


  2. says:

    murung lepas baca


  3. says:

    Aku dah boleh agak jenis tulisan Lokman Surreal Magical realisme Entah Tapi jenis yang memang perlu imaginasi tinggilah kalau nak baca Ramai yang aku tengok ada masalah nak habiskan buku ni Tapi aku okay je sebab dah biasa sangat baca fantasy sci fi kot Anyhow, aku nampak improvement dalam Monarki ni Aku lebih suka laras bahasa dalam Monarki Lebih kemas daripada Retina Dan scene2 gorynya pun diceritakan dengan lebih detail Idea mengenai orang kayangan sangat2 bagus Buat aku nak tahu lebih, apa yang penulis cuba nak sampaikan Aku suka watak Fatimah dan apa entah namanya lagi sorang tu Cumanya, laras bahasa klasik yang digunakan Fatimah dan sorang lagi tu tak berapa kemas Tak kedengaran klasik pun Mungkin boleh buat kajian lagi lepas ni Dan bila nak sampai hujung novel, aku terpaksa go through sekali lalu Tak baca satu2 perkataan Entahlah Aku rasa macam meleret sangatlah Entah Anyhow, congrats untuk buku ni Tak sabar nak tunggu next buku, nak tunggu idea gila apa lagi yang kau ada Hahah


  4. says:

    Okay Sat nak sembang lebat sikit aihhh tapi takpa kita jujur duk bagi pandangan takdak kata nak angkat bakui ka padia Sat noh.Ini percubaan ke 3, diulangi ke 3 saya cuba untuk memahamkan karya Lokman Hakim Pertama kali Mei 2015 Masatu ya Tuhan, azab apa ni Saya letakkan ke tepi Kemudian makan tahun jugak nak habiskan, sekali lagi gagal Buku pun entah kemana hilang atau kene curi dengan pencuri di kalangan saudara mara, mungkin Selepas PBAKL 2017, saya dengan muka tembok minta free copy daripada penulis sendiri dia offer okay, kira muka aku tembok dalam 78% je Disebabkan cover dia antara cover paling inzal sekali untuk Buku Fixi, saya tarik nafas dan selam Boom bukan lagu Nowwa Danish dengan Wagheh tu tau Macam ada satu perspektif baru, saya laju membaca air cerita, boleh faham apa yang dipersoalkan daripada watak watak dan dengan sekali duduk, saya berjaya habiskan sampai muka surat 142 146 saya tertanggal kerana saya terlalu khayal di dalam dunia sakit buatan Lokman Hakim.Mengenali gaya penulisan Lokman Hakim yang tak jalan terus dan berpusing dengan entah apa dalam kepala alien beliau, memang seram sikit Kalau dia bagi Kayangan, dia akan bagi Kayangan versi sakit dia Abang, kau kena dapatkan rawatan ni bang Jujur memang sakit Penat nak tafsirkan sebenarnya siapa yang nak bunuh siapa Siapa yang kena sumpahan Siapa yang nak naik takhta Siapa yang gatal bijik nak beristeri dayang kayangan Dah kenapa lantai dia manusia Dah kenapa banyak sangat darah Sampai saya sedikit mual dan agak noya noya ni another level of loya dengan details yang diterangkan oleh penulis GILA Sadis yakmat Sebaiknya sebelum membaca naskah ini, cuba tonton filem Sucker Punch antara filem kegemaran saya arahan pengarah syok sendiri Zack Snyder Anda akan faham point dan arah peta cerita ini Apa yang kita baca dan paham tu tak semestinya apa yang berlaku Sampai di pertengahan cerita, saya dah fedup sebab saya masih tak jumpa point twist yang dibuat Memang rasa Kayangan lah ni sampai habis Kayangan yang penuh dengan darah dan segala macam kegilaan yang diluar norma manusia.Lapisan demi lapisan dibentangkan, kita kena cepat fikir Ibarat berkelip sekejap pon dah kena selak balik belakang mengarut apa ni setan Bayangkan dunia yang berputar selari itu, ada lagi dua tiga lagi putaran yang selari tapi berlainan watak untuk dunia yang sama Hah Sakit hati kan baca aku terangkan benda ni Kau baca buku dia lagi sakit hati Mual, sadis, kejam, bodoh, syaitan, nafsu, sakit, penat, sedih, mengarut segala rencah ini Lokman Hakim adunkan dengan agak sempurna Cuba yang kecewa membaca itu selak sekali lagi naskah ini dan baca dengan teratur Peka dengan klue yang diberikan, peka dengan permainan watak watak, peka dengan plot yang bertindih Anda akan tersenyum dengan permainan penulis gila ini Bukankah pembacaan ini seperti sebuah pengembaraan Jatuh berdarah sekalipun bingkas bangun dan teruskan Bagi saya MONARKI adalah karya sadis yang memenatkan otak Kalau malas berfikir atau lebih sukakan nuansa cinta KPop oppa oppa mohon menjauhkan diri Mohon sangat sangat Sedikit sedih bila karya cantik ini dikecam tanpa sebarang unsur konkrit yang munasabah Tak paham entah hapa hapa is not a valid excuses Itu alasan orang malas Teroka dan cabar diri menerima segala jenis penulisan saya baca okay fanmade artis Kpop di wattpad kadang layan jugekkk.Abang Lokman Hakim, terima kasih untuk sebuah kisah sakit dan menyeksakan ini, dan maaf sebab saya mengalah dalam dua kali percubaan untuk memahami MONARKI Muah ciked


  5. says:

    My review1.Buku ni citer pasal apa Saifullah ni dia kawen dengan puteri kayangan Pastu, Saifullah ni macam giler kuasa ke apa ntah, dan dia juga melanggar perjanjian Sejak itu, banyak la konflik timbul Sampai ramai yg jadi korban.Dunia kayangan Tak macam Jin dan syaitan, dunia kayangan ada dunia tersendiri.2 Apa yg best idea imaginasi penulis ni rare, dunia kayangan yg direka tu tak terfikir pulak orang biasa nak buat pembahagian bab dia ok, senang nak mula baca dan berhenti rehat sebentar sebelum mulakan semula bacaan Gaya Bahasa sastera tinggi Bukan biasa biasa.3 Apa yg kureng pembaca perlu duduk fokus baca, sambil berimaginasi setiap babak babak cerita Kalau tak, nanti tak faham.4 Bape Bintang 2.8 bintang out of 5.05 Buku ni recommend untuk sape kalau jenis suka baca Bahasa melayu lama, sastera tinggi, buku ni sesuai baca untuk pembaca yg suka cabar diri baca bahan bacaan yg critical thinking dan rumit, maka buku ni sesuai kalau pembaca jenis nak buku santai2 untuk dibaca selepas baru balik keje, penat lelah di tempat kerja, kemudian balik baca buku ni, buku ni tak sesuai untuk moment tu, nanti bertambah lelah pulak.


  6. says:

    Mungkin aku bimbo, jadi susah nak hadamkan buku bersifat ambitious begini.Dua bintang bukan maknanya tak bagus Dua bintang, bak kata Goodreads it s okay Lebih baik dari Retina yang aku rasa nak campak dalam gaung, sebab hazab ya amat.Tapi sekurang kurangnya kali ini aku berjaya habiskan.


  7. says:

    kalau Raja Kayangan baca pun dia campak buku ni.


  8. says:

    Jujurnya, saya tidak dapat memahami karya ini dengan baik Seperti sedang membaca karya zaman dahulu tentang raja raja.Apapun, saya berjaya juga habiskan bacaan


  9. says:

    Nila buku fixi pertama yg ak baca yg masuk kategori boring. Masa baca tu rasa x sabar nak habiskan sbb boring betul


  10. says:

    Two things on my mind while reading this What the hell am I reading Why am I still reading this


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *